Jdi na obsah Jdi na menu
 


Přeměna zahrady MŠ Knappova

28. 2. 2016

      Nový školní rok 2015-2016 nám přinesl příjemné změny v podobě budování nové školní zahrady nesoucí název „Pohádky z mechu a kapradí“. Neboť jsme se v naší původní podobě zahrady setkali s nedostatečným využívání celé plochy  a tím i nerovnoměrným využitím v průběhu školního roku, chtěli jsme otevřít zahradu jinou.
      Po konzultacích se zahradní architektkou i rodiči jsme se snažili dát naší zahradě svou individuální podobu a tím i specifické možnosti využití. Cílem bylo  nabídnutí  příjemného zážitku v přírodním prostředí a tím podpořit kladný vztah dětí  k přírodě a povzbudit zájem o péči o něj.
     Při realizaci zahrady jsme se chtěli vyhnout velkému množství prvků, a proto jme vytvořili jednotlivé zóny, podle možností a vhodnosti využití, například sportovní zónu, zónu pro výuku enviromentální (bylinková zahrádka , hmyzí domky, broukoviště smyslové stezky, křoviny) i zónu herní. Upřednostnili jsme kvalitu před kvantitou a  při plánování prvků jsme mysleli  především na jejich využití.
    
     Současnou novou zahradu  bychom nechtěli využít pouze  na slunné letní dny. Přáli bychom si, aby byla využitelná celoročně, za každého počasí a abychom neochuzovali děti o její různé podoby.


Odkaz na fotodokumentaci

http://msknappova.rajce.idnes.cz/Nova_zahrada/

 

 

Náhledy fotografií ze složky Knappova 20160228